Dakinspectie Drachten

Wij inspecteren uw dak!

Wij staan voor u klaar!

Dakinspectie Drachten

Dakinspectie Drachten? Heeft u het vermoeden dat uw dak is beschadigd door hevige storm of andere weersomstandigheden? Misschien heeft u last van een lekkage of ontstaat er schimmel op uw plafond. Het is goed mogelijk dat u zich niet meer veilig voelt onder uw eigen dak na de storm.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u twijfels heeft over de betrouwbaarheid van uw dak. Niemand wil met een onveilig gevoel in huis zitten. Het is dan aanbevolen dat u een dakinspectie laat uitvoeren.

Wij helpen u graag. Wij hebben inmiddels al duizenden dakinspecties uitgevoerd. Onze vakmannen hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakinspecties, -reparaties en -renovaties!

Als u twijfels heeft over uw dak is het goed dat u een dakinspectie laat uitvoeren. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te doen. U voorkomt hiermee dat er problemen ontstaan of groter worden.

Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom schade aan uw dak en laat een dakinspectie uitvoeren. Wanneer wij een inspectie uitvoeren brengen wij de staat van uw dak in kaart. Kleine reparaties kunnen vaak direct uitgevoerd worden. Zo voelt u zich weer veilig in huis.

Wanneer u geen inspectie laat uitvoeren is het mogelijk dat er problemen aan uw dak ontstaan. Zo is het mogelijk dat er een lekkage ontstaat en er schimmelvorming plaatsvindt aan uw plafond. Daarnaast kan de dakconstructie aangetast worden en is het mogelijk dat stucwerk, verf en behang los laat of gaat bollen.

Heeft u schade aan uw dak door hevige storm of wilt u uw dak laten vervangen? Laat dan een dakinspectie Drachten uitvoeren. Maak snel een afspraak op 0512 203 493.

Onze beloften.

R

Gratis dakinspectie

R

24/7 spoedservice

R

10 jaar garantie

R

Snel geholpen

R

Geen voorrijkosten

R

30+ jaar ervaring

Dakinspectie Drachten

Services

Dakdekker Drachten

Dakbedekking

Dakinspectie

Daklekkage

Dakrenovatie

Dakreparatie

Gratis Dakinspectie

0512 203 493

Ik had te maken met een lekkage in mijn dak. Daarom heb ik contact opgenomen met Dakdekker Drachten. Ze hebben de lekkage snel gevonden en direct gerepareerd. Ik kan dit bedrijf zeker aan iedereen aanbevelen.

Gerard

Ik heb het dak van mijn schuur laten vervangen door dakdekker Drachten. Eerst heb ik een vrijblijvende offerte gekregen. Nadat ik akkoord ging konden ze snel langskomen. Alle afspraken worden nagekomen! Uitstekende service!

Marianne

Dik tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden aan mijn dak door dit bedrijf! Zeer professioneel en tevens erg klantvriendelijk.

Mike

Werkwijze Dakdekker Drachten

1

Maak een afspraak

Bespreek de situatie en maak een afspraak.

2

Gratis dakinspectie en vrijblijvende offerte

Wij inspecteren uw dak en u ontvangt een vrijblijvende offerte.

 

3

Aan de slag

Wij voeren de werkzaamheden uit.

Heeft u dakschade?

Neem vrijblijvend contact op voor persoonlijk advies.

Waarom

Waarom een dakinspectie?

Er zijn diverse redenen waarom een dakinspectie aan te raden is. De belangrijkste reden is dat met een dakinspectie schade en daarmee ook ongemakken en hoge rekeningen voorkomen kunnen worden. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Bij een dakinspectie wordt de staat van uw dak in kaart gebracht. Tijdens een inspectie wordt uw gehele dak gecontroleerd op diverse aspecten. Zo controleren wij uw dak op kwaliteit van de dakbedekking, afwatering, plantengroei, et cetera.

Door een inspectie worden beginnende beschadigingen tijdig opgespoord. Denk hierbij aan kleine scheuren of dakbedekking die losraakt. Door deze beschadigingen in een vroeg stadium te verhelpen, worden lekkages en andere storingen aan uw dak voorkomen.

Met een dakinspectie voorkomt u dus een hoop ongemakken aan uw dak. Naast alle narigheid en schade die een lekkage kan aanrichten, voorkomt u ook de hoge rekeningen die veelal gepaard gaan met lekkages.

Het inspecteren van uw dak draagt ook bij aan het optimaal benutten van de levensduur van uw dak. Elk soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Door uw dak regelmatig te laten inspecteren weet u zeker dat er geen onnodige schade of storingen ontstaan aan uw dak.

Wilt u uw dak laten inspecteren door een ervaren dakdekker? Neem dan snel contact op met Dakdekker Drachten! U kunt ons bereiken op 0512 203 493. Wij inspecteren graag uw dak!

Dakinspectie In Drachten
Lekkage Detectie Drachten

Jaren Ervaring

Dakdekkersbedrijf In Drachten
Lekkage Verhelpen Drachten

Wanneer

Wanneer een dakinspectie?

Er kunnen diverse dingen voorvallen waardoor het aan te raden is een dakinspectie te doen. Een dakinspectie is zeker aan te raden als u het vermoeden heeft dat u schade heeft opgelopen aan uw dak.

Uw dak wordt blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Dit maakt uw dak erg kwetsbaar. Het is mogelijk dat uw dak beschadigd raakt door hevige weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan hagel of storm. Laat in dat geval een inspectie uitvoeren om de schade in kaart te brengen.

Heeft u te maken met schimmel en vochtplekken in huis? Vaak komt dit voort uit een lekkage. Een dakinspectie kan dan een slimme keuze zijn wanneer u niet weet waar de lekkage zich exact bevindt. Met een dakinspectie kunnen wij uw lekkage opsporen en vervolgens ook verhelpen.

Een dakinspectie is ook sterk aan te raden wanneer uw dak verouderd is. Een dak gaat niet oneindig lang mee. Elk type dak heeft een bepaalde levensduur. Is uw dak verouderd? Laat dan een dakinspectie uitvoeren!

Wilt u een grote reparatie aan uw dak laten uitvoeren? Of misschien wel het gehele dak laten renoveren? Ook dan is een dakinspectie zeker een goede keuze. Zo’n inspectie is een goede nulmeting alvorens u zo’n grote klus laat uitvoeren.

Heeft u het idee dat uw dak nodig geïnspecteerd moet worden? Wacht dan niet en maak direct een afspraak. U kunt contact opnemen met een collega van Dakdekker Drachten op 0512 203 493.

Onze werkwijze

Wat gebeurt er tijdens een dakinspectie

Tijdens een dakinspectie wordt uw gehele dak in kaart gebracht. Wij inspecteren diverse onderdelen van uw dak. Als eerste controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking.

Wij controleren of er geen scheuren in zitten, of alles nog goed op elkaar aansluit en of er niks beschadigd geraakt is. Ook controleren wij de staat van de draagconstructie van uw dak.

De draagconstructie is de basis van uw dak. Deze constructie zorgt ervoor dat uw dak stevig genoeg is om uw dak te dragen tijdens alle weersomstandigheden. Problemen met constructie kunnen leiden tot instortingsgevaar.

Tevens controleren wij uw gehele dak op de kwaliteit van de afwatering. Een goede afwatering is belangrijk voor uw eigen dak. Wanneer er een korte periode water op uw dak ligt kan dit geen kwaad. Echter, wanneer dit een langere tijd het geval is kan dat voor problemen zorgen. Uw dak kan doorlekken.

Daarnaast controleren wij alle aansluitingen op uw dak. De naden van uw dak zijn kwetsbaar voor schade of lekkages. Het is goed om deze regelmatig te laten inspecteren om te controleren of alles nog strak op elkaar is aangesloten.

Regelmatig ontstaan er lekkages door het toedoen van dieren en plantengroei. Het is goed om uw dak te controleren op nestjes van dieren, plantengroei, algen, mos en andere voorwerpen die daar niet in thuis horen.

Is uw dak beschadigd geraakt door hevige storm of wilt u uw dak laten vervangen? Laat dan op korte termijn een dakinspectie uitvoeren. Neem contact op met Dakdekker Drachten op 0512 203 493. Wij helpen u graag!

Drachten Dakinspectie
Drachten Dakdekker
Spoed Dakinspectie Drachten
Dakschade Drachten

Gerichte inspecties

Specifieke dakinspecties

U kunt ons bereiken voor gehele dakinspecties. Tevens kunt u ons ook bereiken voor specifieke en gerichte inspecties. Zo voeren wij dagelijks ook dakgoot inspecties, dakpan inspecties, dakleer inspecties en schoorsteeninspecties uit.

Inmiddels hebben wij al meer dan duizend dakinspecties uitgevoerd. Onze vakmannen hebben, naast het uitvoeren van dakinspecties, ook meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakreparaties en -renovaties!

Als u twijfels heeft over uw dak is het goed dat u een dakinspectie laat uitvoeren. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te doen. U voorkomt hiermee dat er problemen ontstaan of groter worden.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met een collega van Dakinspectie Drachten. U kunt ons bereiken via 0512 203 493. Wij helpen u graag!

Dakgoot inspectie

Uw dakgoot laten inspecteren

Tijdens een dakgoot inspectie controleren wij diverse onderdelen van de dakgoot. Als eerst controleren wij de inhoud van de dakgoot. In veel gevallen zitten er takjes, bladeren, mos of andere voorwerpen in een dakgoot. Uw dakgoot kan hierdoor verstopt raken.

Daarna onderzoeken wij de kwaliteit van het materiaal. Wij controleren of er iets beschadigd geraakt is, of alles nog goed op elkaar is aangesloten en of er onderdelen ontbreken.

Vervolgens controleren wij de hemelwaterafvoer. Sommige dakgoten zijn aangesloten op het riool. Het is belangrijk dat deze afvoerput niet verstopt raakt. Door deze afvoer te controleren kunnen beginnende verstoppingen verholpen worden en lekkages voorkomen worden.

Wanneer wij zeker weten dat er niks beschadigd is en alles goed op elkaar zit aangesloten, controleren wij de kwaliteit van de afwatering. Het is belangrijk dat het water snel en vloeiend door de goot kan stromen, zodat het water voldoende afgevoerd wordt.

Hierbij is het belangrijk dat het water goed door de kilgoot (ook wel de kielgoot) loopt. Een kilgoot is de goot die tussen twee schuine dakvlakken staat. U vindt deze bij schuine daken die hoekvormig zijn.

Op het moment dat de bovenstaande stappen doorlopen zijn is de dakgoot inspectie klaar. Dakdekkersbedrijf Drachten controleert uw goot nu alleen nog op waterdichtheid. Wanneer uw goot helemaal waterdicht is, weet u zeker dat uw dakgoot er weer tegenaan kan!

Ervaart u problemen met uw dakgoot? Laat dan tijdig een inspectie uitvoeren zodat u verdere problemen en schade voorkomt. Neem contact op via 0512 203 493 met Dakdekker Drachten.

Dakgoot Repareren Drachten
Dakgoot Reparatie Drachten
Dakpan Reparatie Drachten
Dakpannen Vervangen Drachten

Dakpan inspectie

Dakpannen laten inspecteren

Ook kan Dakdekker Drachten uw dakpannen inspecteren. Tijdens een dakpan inspectie controleren wij diverse aspecten van uw dakpannen. Als eerst controleren wij of alle dakpannen aanwezig zijn op uw dak.
Op het moment dat alle dakpannen nog op uw dak zitten, controleren wij of alle dakpannen nog vast zitten. Loszittende dakpannen kunnen in geval van storm van het dak waaien. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan.

Daarnaast controleren wij de kwaliteit van de dakpannen. Zo controleren wij uw dakpannen op beschadigingen, als scheuren of barsten. Tevens onderzoeken wij het metsel- en voegwerk op uw dak.

Twijfelt u of uw dakpannen nog stevig vastliggen op uw dak? Of denkt u dat uw dakpannen beschadigd zijn? Laat dan een dakpan inspectie uitvoeren om dit uit te sluiten. Neem snel contact op via 0512 203 493. Dakdekkersbedrijf Drachten helpt u graag!

Dakleer inspectie

Inspecteren van het dakleer

Het is mogelijk dat uw platte dak is bedekt met bitumen dakbedekking. Bitumen is een ander woord voor dakleer. Veel platte daken worden bedekt met bitumen. Dit is namelijk relatief goedkoop ten opzichte van andere soorten dakbedekking.

Tijdens een dakleer inspectie controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking. Wij onderzoeken of het leer niet is gaan krullen of losgeraakt is. Het is bij langdurige droogte en extreme warmte namelijk mogelijk dat het dakleer uitdroogt.

Dakleer wordt aangelegd in stroken. Tussen deze stroken kunnen naden en kieren ontstaan. Deze kleine naden en kieren lijken onschuldig, maar moeten direct gedicht worden. Door deze naden en kieren kan water uit uw huis of schuur binnenkomen.

Daarnaast controleren wij uw dakleer op ook waterdichtheid en de kwaliteit van de afwatering. Bij platte daken is het belangrijk dat de dakbedekking volledig waterdicht is en dat de afwatering goed verloopt. Wanneer dit niet het geval is, kan er in de loop der tijd een lekkage ontstaan.

Wanneer alle onderdelen van de inspectie doorlopen zijn, weet u zeker dat uw dakleer weer helemaal in orde is! U kunt nu weer met een veilig gevoel in uw huis wonen.

Wordt het tijd dat uw dakleer weer eens grondig geïnspecteerd wordt? Neem snel contact op met 0512 203 493 om een dakleer inspectie uit te laten voeren! Dakdekker Drachten voorziet u van een uitgebreide inspectie!

Epdm Dakbedekking Rotated
Dakleer Vervangen Drachten
Schoorsteen Renovatie Drachten
Schoorsteen Reparatie Drachten

Schoorsteen inspectie

Schoorsteen inspecties

Schoorstenen zijn een kwetsbaar onderdeel van uw huis. Terwijl het buiten koud is gaat er warme lucht door het schoorsteenkanaal. Het is daarom goed deze regelmatig te laten inspecteren. Tijdens een inspectie onderzoeken wij diverse aspecten van uw schoorsteen.

Wij beginnen met het controleren van de kwaliteit van het materiaal. Wij controleren of alle voegen nog mooi zijn en of al het metselwerk nog vast zit. Bij verouderde huizen merken wij vaak dat problemen zich hier kunnen voordoen.

Vervolgens kijken wij of uw schoorsteen beschadigd is geraakt. In het geval van storm kunnen er objecten tegen uw schoorsteen aanwaaien waardoor er schade ontstaat. Hierdoor is het mogelijk dat uw schoorsteen lek raakt.

Als laatst bepalen wij of uw schoorsteen stormbestendig is. Is dit het geval? Dan is uw schoorsteen volledig veilig en kunt u weer zorgeloos stoken!

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren door een dakdekkersbedrijf uit Drachten? Neem snel contact op met Dakdekker Drachten op 0512 203 493.

Jarenlang ervaring

Kosten dakinspectie

Elk dak is anders. Wat de totale kosten zijn van een dakinspectie hangt af van de omvang van de klus. Uiteraard zullen de kosten van kleine klussen lager uitvallen dan de kosten van grote klussen.

Bij het bepalen van de totale kosten van uw project houden we rekening met de benodigde tijd, materiaalkosten, gereedschap en machines.

Wanneer u meer informatie wilt over de kosten in uw situatie, raden wij aan (telefonisch) contact op te nemen. Wij kunnen u dan voorzien van een vrijblijvende offerte.

Wat zeker is, is dat wij te allen tijde eerlijke prijzen bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de werkzaamheden. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Maak gerust een afspraak via 0512 203 493.

Dakgoot Inspectie Drachten
Kosten Dakinspectie Drachten

Transparant

Kosten Dakdekker Drachten

Geen enkele klus is hetzelfde. Daarom bekijken wij ook per klus wat de kosten zijn.

Er zijn veel factoren belangrijk bij het vaststellen van de kosten. Onder andere het type werk, het materiaal, de grootte van het dak, de bereikbaarheid van het dak, et cetera.

Nadat wij uw dak inspecteren ontvangt u een vrijblijvende prijsopgave. Gaat u akkoord? Dan voeren wij de werkzaamheden uit.

Noodreparaties of kleine klussen worden direct uitgevoerd. Voor grotere klussen plannen we een nieuwe afspraak in.

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan snel contact op via 0512 203 493.

Gratis prijsopgave

Dakdekker Drachten
tot uw dienst

Daklekkage? Of een andere schade aan uw dak?
Dakdekker Drachten met meer dan 30 jaar ervaring is klaar om u te helpen.

Bel ons vandaag op 0512 203 493

Klanten geholpen

Jaren ervaring

Ervaren dakdekkers

Onze dienstverlening

Services Dakdekker

Daklekkage Drachten

Heeft u te maken met een daklekkage? Schakel dan de hulp in van Dakdekker Drachten om het lek te dichten.

Dakdekker Drachten

Bent u op zoek naar een dakdekker in Drachten? Neem dan gerust contact op voor een gratis offerte!

Dakreparatie Drachten

Is uw dak beschadigd geraakt? Neem contact op en laat uw dak repareren door Dakdekker Drachten!

Dakinspectie Drachten

Heeft u het vermoeden dat uw dak beschadigd is? Laat dan een dakinspectie uitvoeren!

Dakbedekking Drachten

Wilt u uw dak opnieuw laten bedekken? Neem dan contact op met Dakdekker Drachten voor een afspraak!

Dakrenovatie Drachten

Is uw dak verouderd en aan vervanging toe? Maak dan snel een afspraak om uw dak te laten renoveren!

Wie zijn wij?

Over Dakdekker Drachten

Heeft u schade opgelopen aan uw dak? Het is mogelijk dat u te maken heeft met een lekkage en dat het water uw huis binnenstroomt. Dakdekker Drachten lost het op!

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met het uitvoeren van dakwerkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van allerlei soorten dakbedekkingen, zowel op schuine als platte daken. Daarnaast kunt u ons ook bereiken voor het uitvoeren van reparaties en het verhelpen van lekkages.

Heeft u dakschade opgelopen of een ander probleem aan uw dak? Neem dan nu contact op met Dakdekker Drachten.

Vraag & Antwoord

Frequently Asked Questions 

Welke werkzaamheden verrichten jullie?

U kunt ons bereiken voor het aanleggen en renoveren van daken. Daarnaast voeren wij dakinspecties uit. Wanneer u schade heeft kunnen wij ook een dakreparatie uitvoeren!

In welke regio is Dakdekker Drachten actief?
We zijn werkzaam in Drachten en wijde omstreken. Woont u in dit gebied en wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via 0512 203 493.
Hoe weet ik wat de kosten zullen zijn?
Wat de totale kosten van de dakreparatie zullen zijn hangt af van de klus. De kosten worden bepaald door de omvang van de klus. De kosten van kleine klussen zullen lager zijn dan de kosten van grote klussen.

Erg belangrijk is de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Ook moet u rekening houden met kosten voor de gebruikte materialen, het gereedschap en de machines die ingezet zijn.

Zorg ervoor dat schade aan het dak altijd zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Des te langer u wacht met de reparatie, des te groter het probleem wordt en des te duurder het wordt om de reparatie uit te laten voeren.

Voor meer informatie raden wij u aan telefonisch contact op te nemen. Dat kan via 0512 203 493.

Op welke manier kan ik een afspraak maken?
U kunt een afspraak maken door contact op te nemen via 0512 203 493. Een collega van Dakdekker Drachten zit klaar om u van dienst te zijn!
Heb ik recht op garantie?

Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap. Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren ontvangt u hierop 10 jaar garantie. Zijn er binnen deze jaren problemen met de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd? Dan komen wij deze kosteloos verhelpen!

Wat te doen bij een lekkage aan mijn dak?
Op het moment dat u te maken krijgt met een daklekkage moet u als eerst op zoek naar de bron van het probleem. Vraag uzelf af waar het lek zich bevindt en probeer daarna te achterhalen waardoor deze is ontstaan.

Wanneer u dat duidelijk heeft kunt u het lek proberen te dichten. U kunt hier eventueel Waterstop voor gebruiken. Waterstop is een middel waarmee u het lek tijdelijk kunt stoppen. Mocht u het lek niet kunnen dichten, probeer het water dan zoveel mogelijk op te vangen in een emmer of een groot zeil.

Schakel vervolgens de hulp van een professionele dakdekker in. Wanneer hij ter plaatse is zal hij kort onderzoek doen naar het probleem om het vervolgens goed te kunnen verhelpen. Zo is de lekkage binnen de kortste keren verholpen.

Wacht niet te lang met het inschakelen van een dakdekker. Een daklekkage kan binnen no-time extreem veel schade aanrichten, zowel binnens- als buitenshuis.

Heeft u een lekkage aan uw dak? Wacht dan niet en neem direct contact op. Wij zijn te bereiken via 0512 203 493.

Wanneer moet mijn dakbedekking gerenoveerd worden?
Daken gaan namelijk voor eeuwig mee. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Wanneer deze duur bereikt is, zal de kwaliteit van de dakbedekking snel afnemen en wordt de kans op schade en lekkages aanzienlijk groter.

Zo is het mogelijk dat de dakbedekking uitdroogt. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren ontstaan in de dakbedekking. In het geval van een bitumen dak is het mogelijk dat er blaasjes of luchtdeeltjes in het materiaal komen.

Veel mensen gebruiken een dakrenovatie om ook direct een nieuwe isolatielaag aan te brengen. Door een nieuwe/betere isolatielaag aan te brengen in uw dak bespaart u op uw energieverbruik. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Heeft u last van terugkerende problemen? Zijn er bepaalde reparaties die in korte tijd meerdere uitgevoerd moesten worden? Ook dan is het aan te raden een renovatie uit te laten voeren om van deze problemen af te komen.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak met Dakdekker Drachten op 0512 203 493.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn dak?
Neem altijd direct contact op met een professionele dakdekker. Ook bij kleine gebreken aan uw dak. Kleine scheuren en kieren kunnen op korte termijn veel blijvende schade aanrichten aan uw huis.

Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact op met een professionele dakdekker. U kunt ons bereiken op 0512 203 493. Probeer de scheuren of kieren in de tussentijd zelf te dichten met reparatiepasta.

Hoe gaan jullie mijn dak renoveren?

Belangrijk is dat elk dak anders is. Afhankelijk van uw huidige dak en wensen voor het nieuwe dak wordt er een plan opgesteld. In dit plan wordt bepaald welke dakbedekking gebruikt gaat worden, welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en hoe dit precies gedaan gaat worden.

Vervolgens moet het oude dak verwijderd worden. Dit begint bij het verwijderen van de dakbedekking. Daarna wordt (wanneer nodig) de oude dakconstructie afgebroken. De dakconstructie is de basis van het dak. Dit is het samenstel van balken aan de binnenkant van uw dak en zorgt voor de stevigheid van het geheel.

Vervolgens wordt de nieuwe dakconstructie opgebouwd. Daarna kan er begonnen worden met het aanbrengen van de isolatie en wordt uw dak bedekt met de gekozen dakbedekking. Elke soort dakbedekking moet op zijn eigen manier aangelegd worden. Afhankelijk van de keuze van de dakbedekking wordt bepaald op welke manier deze wordt aangebracht.

Wanneer ook de dakbedekking is aangebracht is het dak in principe af. Nu volgt alleen nog een uitgebreide controle. Er wordt onder andere gekeken naar naden, kieren, afwerkingsfouten, et cetera.

Is alles op de correcte manier aangebracht en bent u helemaal tevreden? Dan ruimen wij alle spullen op en kunt u genieten van uw nieuwe dak!

Wat doen wordt er onderzocht tijdens een dakinspectie?

Tijdens een dakinspectie wordt uw gehele dak in kaart gebracht. Wij inspecteren diverse onderdelen van uw dak. Als eerste controleren wij de kwaliteit van de dakbedekking. Wij controleren of er geen scheuren in zitten, of alles nog goed op elkaar aansluit en of er niks beschadigd geraakt is.

Ook controleren wij de staat van de draagconstructie van uw dak. De draagconstructie is de basis van uw dak. Deze constructie zorgt ervoor dat uw dak stevig genoeg is om uw dak te dragen tijdens alle weersomstandigheden. Problemen met constructie kunnen leiden tot instortingsgevaar.

Tevens controleren wij uw gehele dak op de kwaliteit van de afwatering. Een goede afwatering is belangrijk voor uw eigen dak. Wanneer er een korte periode water op uw dak ligt kan dit geen kwaad. Echter, wanneer dit een langere tijd het geval is kan dat voor problemen zorgen. Uw dak kan doorlekken.

Daarnaast controleren wij alle aansluitingen op uw dak. De naden van uw dak zijn kwetsbaar voor schade of lekkages. Het is goed om deze regelmatig te laten inspecteren om te controleren of alles nog strak op elkaar is aangesloten.

Regelmatig ontstaan er lekkages door toedoen van dieren en plantengroei. Het is goed om uw dak te controleren op nestjes van dieren, plantengroei, algen, mos en andere voorwerpen die daar niet in thuis horen.